maandag 13 mei 2013

Hallo leerlingen en leerkrachten van de basisschool 't Reigerbos in Zevenhuizen! Vanuit Italie stuur ik jullie een bericht. Vorige week hebben we met de primi (dat is in Nederland groep 3) het eerste project gedaan.
 
We begonnen met een stoelendans en Afrikaanse muziek. Het thema is tenslotte 'De wereld van kinderen, kinderen van de wereld' en zo kwamen de kinderen meteen een beetje los. Want het is wel even gek dat er ineens twee nieuwe juffen voor de klas staan, die ook nog een beetje anders praten...
 
 
Na de stoelendans liet Lilli een afbeelding zien van Afrikaanse dansende kinderen en maakte ze een verwijzing naar een van mijn kinderportretten die ik in Afrika heb gemaakt. Met de kinderen hebben we gesproken over dat je op vele manieren samen plezier kunt maken. Door te dansen, te zingen en te spelen.
 
 
Vervolgens liet Lilli een van haar beeldjes zien
 
 
en legde ze de opdracht uit.
 
 
De kinderen gingen aan de slag met het knippen van silhouetten, volgens de werkwijze die Lilli hanteert. Alleen doet zij het met ijzer en in plaats van knippen brandt ze de lijnen in het materiaal.
 
 
 
 De uitgeknipte silhouetten worden gevouwen
 
 
 
en aan het einde van de les hebben we een vensterbank vol met mooie kleine papieren 'beeldhouwwerkjes'
 
 
Deze les was een inleiding op de les die we morgen gaan doen: het maken van grote contouren en deze verwerken tot een muurschildering. Ik hou jullie op de hoogte!-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten